I hjertet af Aarhus, på den hyggelige Guldsmedgade, finder man Hjerterum. Det ved du nok allerede. Men hvordan startede centret? Hvem var med? Har det altid ligget der? Rejs med os tilbage til begyndelsen!
Fra lydstudie til holistisk center
Vi skal helt tilbage til efteråret 2016. Jacob Hauge var i fuld gang med at drive sit lille lydstudie på Karupvej, lidt udenfor midtbyen. Arbejdet med lyd var kreativt og sjovt, men det føltes ofte tomt og meningsløst. Der opstod en længsel efter mere forbindelse, mere menneskekontakt og mere formål.
Inden længe formulerede en bøn sig i Jacob; en bøn om at lokalerne måtte blive brugt på en anden måde – en måde der kunne tjene mange flere, og ikke kun bruges til personlige formål. Der gik ikke længe før visionen var “hentet ned”. Der skulle laves et samlingssted. Et center, hvor man kunne komme og være sig selv, men ikke sig selv nok. Et rum hvor man kan give slip på masken, gå dybt ind i sig selv og række højt mod noget større end “jeg’et”.
Hjerterum (dengang kaldt Holistisk Center, red.) var en realitet!
Vi skal ikke arbejde alene
Det er sjældent, når vi træder ind i vores livsformål, at vi skal arbejde alene – og det varede ikke længe før Jacob til et julearrangement skulle møde sin “opstartspartner”, Sophia Hasselbjørn. Hun havde selv over en periode “modtaget” inspiration og havde tydelige billeder af et lignende sted som Jacob. De to kunne mærke et særligt kald til at arbejde sammen om stedet. Og over de næste uger gik forberedelserne i gang. I løbet af januar husede det nyetablerede center de første arrangementer. Hjerterum var i gang!
Efter et halvt år forlod Sophia Hjerterum p.g.a. flytning, og Jacob hyrede i stedet Celina Eyja (første lønansatte) til at drive centret videre med ham. Aurora Gayatri benyttede sig engang i mellem af centerets lille behandlerlokale, men var ikke med i teamet endnu (Hun skulle dog vise sig at blive et stort aktiv for centret senere hen, men det vender vi tilbage til..).
Indtog i Frichsparken – nu med behandlerlokaler
Cirka et år efter lanceringen, flyttede Hjerterum til markant større lokaler i Frichsparken. Udover et stort fællesrum (en sal), rådede Hjerterum nu også over 5 behandlerlokaler. Det var tanken at centeret skulle finansieres at h.h.v. medlemsindtæger, samt leje af sal og behandlerlokaleleje. Noget der viste sig en kende for naivt og Jacob endte med at finansiere en stor del af lejen selv i en periode.
Aurora og Marlene Solfred joinede teamet, som nu talte 4 – i en lille periode. Celinas ansættelsesforhold stoppes dog p.g.a. manglede indtægter.
Hjerterum flytter ind til midtbyen
Tid til at flytte. For ikke nok med at Frichsparken viser sig at være uegnet til et center som Hjerterum af flere grunde, så er huslejen for høj og er ved at tage livet af centeret. Derudover viste det sig at (arbejdet med) behandlerlokalerne tog både for megen tid og fokus, og derfor valgte teamet i 2019 at flytte Hjerterum igen – denne gang til Mejlgade 95, 3. sal. Her rådede Hjerterum kun over én sal, og fokus var igen alene på arrangementer/events. Centeret blev omdannet fra IVS-selskabsform til en forening, og teamet bestod nu af Aurora, Douglas Crawford, Mariam Gabriella, Jan Gabriel og Jacob.
I sommeren 2020 vælger Jacob at forlade Hjerterum p.g.a. sygemelding med stres. Soroush Zand optages i teamet og bliver kasserer.
… Fortsættes